De vijf Elementen 23 februari 2019

Op zaterdag 23 februari jl. heb ik deelgenomen aan de KWN klankdag met als thema “De Vijf Elementen”, uitgewerkt door Rijk Baron en Maarten de Vries. Helaas hadden we een aantal afmeldingen door ziekte en om andere persoonlijke redenen, dus waren we met een kleine groep, hetgeen deze dag overigens wel heel intens maakte! We zijn heel fijn bezig geweest met de uitwerking van het thema.

Allereerst hebben we ons ondergedompeld in een prachtige Kundalini-meditatie volgens Osho, die bestond uit vier fasen van elk ca. 15 minuten, beginnend met schudden en dansen in de eerste twee fasen (loslaten, energetische blokkades opheffen) en in fase 3 en 4 overgaan in een mooie, serene stilte (de energie weer verticaal laten vloeien). Deze meditatie is een hoogst effectieve manier om tot rust te komen en los te laten. De meditatie vormde dan ook een prachtige basis voor de rest van deze dag.

Door middel van een vragenlijst kwam je erachter welk element dominant is bij jouw persoonlijkheid en wat de invloed is op o.a. je chakra’s. Na het delen van de uitkomsten zijn we zijn aan de slag gegaan met o.a. stem, met drieklanken via de shrutibox en de in verschillende tonen gestemde Didgeridoos die Maarten had meegebracht. Het is zo bijzonder om het effect te ervaren van “jouw klank” en “jouw toonsoort”. De essentie van deze dag: voelen én loslaten! De deelnemers keerden na afloop dan ook in een compleet andere modus (d.w.z. erg relaxed) huiswaarts!

Op basis van de prachtige ervaringen van deze dag hebben Rijk en Maarten aangegeven het reeds heel zorgvuldig uitgewerkte thema nog verder te verfijnen en dit op een volgende klankdag nogmaals aan te bieden, zodat nog veel meer mensen de klank-impact van het bij hen passende element kunnen ervaren!
Ik heb genoten van deze waardevolle dag en ik kijk alweer uit naar de volgende! De klankdagen en ook de workshops van Klankwerk Nederland hebben heel veel toegevoegde waarde en ik zou tegen iedereen die bezig is met klank(werk) of geïnteresseerd is in wat klank met je doet om deel te nemen aan de workshops en klankdagen die door Klankwerk Nederland worden aangeboden. Voel je welkom, voel je omarmd!

Patricia Verbruggen

Healing Sounds – Tiel

Leave a Comment: