Calendar

< 2019 >
September
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
augustus
augustus
augustus
augustus
augustus
augustus
1
2
3
4
5
6
7
 • Spiriosa Festival:
  11:00 -17:00
  07-09-2019-08-09-2019

  Spiriosa Festival 7 en 8 september

  Wij hebben ons als vereniging ingeschreven om met elkaar klankworkshops te gaan geven op dit mooie festival. Verdere info volgt zo spoedig mogelijk, maar je kunt hier alvast meer lezen over het festival zelf: https://www.spiriosafestival.com/ Geef zo snel mogelijk aan of je hier aan wilt meewerken bij Mary via secretaris@klanwerknederland.nl’ Alleen voor leden van Klankwerk Nederland.
  Aansluitend aan de klankdag van 17 augustus is een bijeenkomst van de deelnemers aan het festival om de details door te nemen.

  We huren de grootste tent die beschikbaar is, 8 x 4 meter, waarin we 10 tot 12 matrassen kwijt kunnen. We hebben ook een tafel met 2 bankjes erbij. De inschrijfkosten zullen door de vereniging worden vergoed voor maximaal 8 leden. Dat is inclusief verblijf in eigen tent, exclusief maaltijden etc. Tot nu toe doen mee: Chris, Rijk, Maarten en Mary. Rudi en Geja komen 1 dag.

   

  Dit is wat we hebben aangeboden aan de organisatoren van het festival:

  Klankbeleving:

  Bij een klankbeleving, ook wel klankbad – klankconcert of klankontspanning, worden er klanken gemaakt, stiltes gecreëerd, zonder dat het muziek wordt. Voor ons heet het een klankbeleving omdat het woord beleving niets oplegt wat je zou moeten. Je mag plaats nemen, liggend of zittend, en ervaren hoe je de klanken van diverse akoestische instrumenten zoals oceandrum, didgeridoo, rainstick, sjamanendrum, ratels, klankschalen, gong, duimpiano, gongdrum, stem, koshi’s, shanti’s enz. waarneemt. De beleving is een soort innerlijke massage van trillingen en klanken waar je jezelf helemaal in zou kunnen laten opgaan. De klankenkunnen invloed op je lichaam, herinneringen en emoties hebben. Het zou kunnen zorgen voor spierontspanning en verlaging van de stress. Klank kan het denken naar de achtergrond brengen waardoor de klanken de vrije hand krijgen en hun helende werk kunnen doen. Er bestaat een mogelijkheid dat je ontspannen wordt, innerlijke reizen maakt of ……. . Het veld wat gecreëerd wordt door de klankwerkers van Klankwerk Nederland is uniek en zonder verwachtingen. De klankbeleving wordt geheel intuïtief en afgestemd op de energie van de deelnemers gegeven waardoor iedere klankbeleving anders is.

  Verbinden met klank:

  Tijdens deze interactieve workshop vertellen de klankwerkers van Klankwerk Nederland over de helende werking van klank en over de oorsprong van de vaak rituele instrumenten. De deelnemers mogen vervolgens zelf enkele instrumenten uitproberen en met elkaar op ontdekkingsreis. Word je bewust van de invloed die verschillende klanken en instrumenten hebben op je lichaam en emoties. Vind wat bij jou past en wat niet. Heerlijk spelen en ervaren!

  Shaman Touch:

  Shaman Touch is een combinatie van helende klanken en ontspannende massage cq aanraking. Op een zachte manier, met of zonder aanraking, draagt het bij aan het balanceren van het fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn. De helende klanken en de zachte aanraking staan centraal bij het activeren van het natuurlijk zelfhelend vermogen van het lichaam.
  We doen het vaak al van nature: een hand op een pijnplek leggen voor ontspanning, rust en healing. Daardoor nodigen we ongemerkt het zelfregulerend vermogen uit. De klankwerkers van Klankwerk Nederland nodigen je uit voor een helende ervaring.

  Doe de Didgeridoo:

  Een didgeridoo is in feite een holle boomstam en van oorsprong een blaasinstrument van de Aboriginals in Australië. Didgeridoo spelen is bijzonder goed voor je ademhaling en buitengewoon leuk om te doen, omdat je met je lippen een bijzondere resonerende klank kan maken. Zeer gezond voor je luchtwegen, ondersteunend voor je concentratie en innerlijke rust. Regelmatig oefenen kan je ook helpen tegen het snurken. Klankwerk Nederland bestuurslid Maarten de Vries komt met een mooie grote verzameling didgeridoo’s naar het festival, zodat elke deelnemer er een kan vinden die gemakkelijk bespeelbaar is en bij zijn/haar persoonlijkheid past. Met eenvoudige oefeningen zal hij je de grondbeginselen bijbrengen, zoals gebruik van je wangen, tong, stembanden en natuurlijk de circulaire ademtechniek om het geluid aaneengesloten te laten klinken.

   

   

   

8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 • Klankontspanning-Ligconcert
  19:30 -20:30
  18-09-2019

  wo 18 sep. | Huis van de Wijk De Dreef € 12,=

  Klankontspanning-Ligconcert Dreef 71 3075 HA Rotterdam:

  Klankontspanning is een methode om innerlijke rust te creëren.
  Een klankontspanning is een streling voor lichaam en geest.
  Je wordt aangeraakt en verwend met klanken en geluiden die invloed hebben op je lichaam en je emoties.
  Met Rijk Baron en Maarten de Vries
19
20
21
22
 • Workshop Rainstick maken Zondag 22 september 2019
  10:45 -16:30
  22-09-2019

  Het prachtige geluid van een rainstick is rustgevend en ontspannend.

  Je kunt het als een regenbui, een waterval of een kabbelend beekje

  ervaren. De rainstick word dan ook als vanouds over de hele wereld

  gebruikt als een klankinstrument.

   

  We gaan de rainstick maken van de reuzen berenklauw. De stengel van

  de berenklauw is al voorbewerkt zodat je direct aan de slag kunt gaan.

  Er zijn verschillende zaden beschikbaar zodat je een keuze kunt maken

  en de klank kunt kiezen die bij jou past.

  Tijd: 10.45 tot 16.30 uur

  Bijdrage: € 45,00 p.p.

  Dit is inclusief materialen, koffie/thee,

  (lunch zelf meenemen.)

  Locatie: intentie IS essentie

  Weverstraat 1  4204CA  Gorinchem

  E-mail: Lisette@intentie-IS-essentie.nl 

  Tel: 0183-649305

  www-intentie-IS-essentie.nl

23
24
25
26
 • Klankontspanning-Ligconcert
  19:30 -20:30
  26-09-2019

  do 26 sep. | Trefpunt Oost € 12,=

  Klankontspanning-Ligconcert Genestetstraat 2 2985 CG Ridderkerk.

   

  Tijdens een klankontspanning-ligconcert maken we gebruik van akoestische instrumenten. o.a. klankschalen, gong, Sjamanendrum, gongdrum, didgerido, boventoonzang, ratels etc.
  Met Rijk Baron en Maarten de Vries
27
 • Klankbelevingsconcert Mee stromen in een zee van klanken Vrijdag 27 september 2019
  20:00 -22:00
  27-09-2019

  Rust en ruimte  voor lichaam en geest

  Stroom mee met de harmoniserende klanken van de klankschalen en andere akoestische instrumenten, zoals de oceaandrum, sansula, kabalonga, gong en het gebruik van de stem.

  Door het beleven en opnemen van de resonerende klanken  kunnen lichaam en geest helemaal tot rust komen.

  De klankvelden brengen je in verbinding met je eigen innerlijke ruimte, de stilte in jezelf.

  Een ontdekkingsreis om te ontspannen of diepere bewustzijnsniveaus te  ervaren.

  Trainingscentrum intentie IS essentie

  Weverstraat 1  4204CA   Gorinchem

  Tijd: 20:00 tot 22:00 uur.

  € 20,00 p.p.

  Aanmelden: Tel 0183-649305

  E-mail: Lisette@intentie-IS-essentie.nl

  www-intentie-IS-essentie.nl                               

28
29
 • Inspiratie zondag De bijzondere geluiden van de gong:
  10:00 -16:00
  29-09-2019

  De bijzondere geluiden van de Gong:

  Japi Pilzecker en Storm van der Burgt hebben een bijzondere huiskamer ingericht in een huisje achter in hun tuin. Dan laten ze graag zien, horen en voelen wat deze kamer zo bijzonder maakt: hun collectie gongs, didgeridoos en andere muziekinstrumenten.

  Storm vertelt dat hij en Japi in 2010 in aanraking kwamen met een gong, op een festival. Hij speelde toen zelf al didgeridoo en bouwde ook al muziekinstrumenten. Ze kochten eerst een klein gongetje. Storm: “Als je eenmaal één gong hebt, dan wil je er meer.

  We wilden steeds grotere gongs hebben, maar daar is erg moeilijk aan te komen. Bovendien zijn ze erg duur. Daarom ben ik zelf gongs gaan maken.”

  Storm bewerkt stalen platen boven een vuur in zijn werkplaats. Door het metaal te buigen en strekken en erop te slaan en te kloppen, probeert hij de grondtoon van de gong zo goed mogelijk te stemmen.

   

  Japi laat graag horen hoe de gongs klinken. Die heeft ze in verschillende groottes, wat steeds een ander geluid geeft. Het geluid van de gong is indrukwekkend en tegelijk rustgevend, met verschillende tonen in één gong: een aanslagtoon, een grondtoon en boventonen.

  Behalve de gongs zijn er didgeridoos, panfluiten en klankschalen.

  Programma voor de zondag 29 september ziet er als volgt uit:

  • Adres Werkplaats: Achthoven West 31 – 3417 BW – Montfoort
  • Adres Klanksessies: Van der Muelenstraat 40 – 3971 ED – Driebergen (ingang door de poort rechts naast het huis)Programma:

  12.15 inloop Werkplaats in Montfoort
  12.30 start uitleg maken van de gongs
  13.30 gezamenlijk vertrek naar Driebergen. Aldaar verdelen in 2 groepen
  14.00 inloop Klanksessie 1 met Japi / Groep 2 wandeling in het bos met Storm
  14.15 start Klanksessie 1
  15.15 Einde sessie 1 / inloop sessie 2 met Storm
  15.30 start Klanksessie 2 / Groep 1 wandeling in het bos met Japi
  16.30 gezamenlijke afsluiting
  17.30 Einde

  Tussendoor thee / hapjes / versnaperingen.

  Bijdrage: €10,= voor leden en €25,= voor niet leden.

  Opgeven: secretaris@klankwerknederland.nl.

  Let op er is maar plaats voor 12 deelnemers. Dus geef je tijdig op. Bij een overweldige belangstelling zullen wij een tweede datum plannen.

   

   

30
oktober
oktober
oktober
oktober
oktober
oktober