Mantra zingen 21 oktober 2018

De mens maakt reizen om zich te verbazen over de hoogte van de bergen, over de geweldige golven van de zee, over de lange loop van de rivieren, over de uitgestrektheid van de oceaan, over de eeuwige kringloop van de sterren.

Aan zichzelf gaat hij zonder verbazing voorbij…

Bovenstaande is een uitspraak van St. Augustinus uit de 4e eeuw.

Deze tekst op het foldermateriaal van Yvette en Wim van WY centrum voor bewustzijn raakte me…in al de eeuwen is er m.i. nog niet zo heel veel veranderd…

Yvette en Wim hebben ons, de deelnemers aan de workshop, uitgedaagd om op reis te gaan naar ons Zelf. Nieuwsgierig en opmerkzaam te zijn naar wat er in beweging mocht komen door de trillingsenergie die ontstaat door het gezamenlijk zingen van verschillende mantra’s.

En beweging kwam er! Door de mooie opbouw van de middag ging de energie van redelijk ingetogen, naar speels en beweeglijk. Ik vond het heerlijk om te zingen en te dansen. Te bewegen rond de cirkel met het prachtig vormgegeven altaar en de hartslag te horen in de drums die andere deelnemers van harte lust bespeelden. Een mooie aanvulling vond ik de uitleg over het gevende en ontvangende hart. Ik herkende Yvette’s opmerking dat we vaak teveel uit het gevende hart leven en geneigd zijn ons ontvangende hart te verwaarlozen. Mijn ontvangende hart is op deze dag enorm gevoed, ik ging heel energiek en vol levenslust weer naar huis. Heerlijk!

Voordat de mantra workshop (na de lunch) begon, hebben we trouwens al een mooie start gemaakt met elkaar. Na thee en even bijpraten, begeleidde Mary ons in stemwerk met als thema ‘koestering’. Een mooie zachte manier om ons te richten op het middag programma.

Dank je wel Bertina, Rudi, Mary en natuurlijk Wim en Yvette!

Zie: www.wycentrumvoorbewustzijn.nl

Jannie Maasdam

Leave a Comment: